Säännöt ja tavoitteet

Turun Seudun Mobilistit ry:n säännöt

1 § YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA

Yhdistyksen nimi on Turun Seudun Mobilistit ry ja kotipaikka Turku. Yhdistyksen toimialue on Suomi. Yhdistyksestä käytetään näissä säännöissä lyhennettä TSM.

2 § TARKOITUS JA TOIMINNAN LAATU

Yhdistyksen tarkoituksena on:

Edistää historiallisesti arvokkaiden moottoriajoneuvojen entistämistä ja säilymistä, ajoneuvoliikenteen historian keruuta ja tallennusta sekä vanhojen koneiden ja teollisuusperinteen vaaliminen.
Koota yhteen toimialueellaan vanhojen ajoneuvojen harrastajat.
Kehittää TSM:n tarkoitusperiä edistävää toimintaa omalla toimialueellaan.
Tarkoituksiaan toteuttaakseen TSM:

Järjestää näyttelyitä, ajoja, retkeilyjä ja kuntoisuuskilpailuja vanhoille autoille.
Toimeenpanee jäsentensä keskuudessa yhteisiä pyrkimyksiä selventäviä kokous- ja esitelmätilaisuuksia.
Julkaisee harrastusalueeseensa liittyvää kirjallista ja internetmateriaalia.
TSM voi vastaanottaa testamentti- ym lahjoituksia, sekä asianomaisella luvalla toimeenpanna rahankeräyksen tai arpajaiset.
TSM:n tarkoituksena ei ole voiton tai muun taloudellisen ansion hankkiminen jäsenistölleen, eikä sen toiminta muutoinkaan saa muodostua pääasiallisesti taloudelliseksi.

3 § JÄSENET

TSM:n varsinaisiksi jäseniksi hallitus voi hyväksyä henkilön, joka sitoutuu noudattamaan yhdistyksen sääntöjä ja päätöksiä.

TSM:n perhejäseneksi voidaan hyväksyä varsinaisen jäsenen perheenjäsen.

Kannatusjäseneksi hallitus voi hyväksyä yksityisen henkilön, oikeuskelpoisen yhteisön tai säätiön, joka tukee TSM:n toimintaa suorittamalla vuotuisen tai kertakaikkisen jäsenmaksun. Kannatusjäsenellä on puheoikeus, mutta ei äänioikeutta.

Kunniapuheenjohtajaksi tai kunniajäseneksi voidaan hallituksen esityksestä ja TSM:n syyskokouksen päätöksellä kutsua henkilö, joka on erittäin huomattavasti edistänyt TSM:n toimintaa. Kunniapuheenjohtajan ja kunniajäsenen arvo on elinikäinen.

4 § JÄSENEN VELVOITTEET JA JÄSENMAKSUT

Varsinainen jäsen on velvollinen noudattamaan yhdistyksen sääntöjä ja päätöksiä sekä suorittamaan vuotuisen jäsenmaksun, jonka suuruuden ja maksuajan TSM ry:n syyskokous vuosittain päättää. Perhe- ja kannatusjäsenmaksun suuruuden vahvistaa myös syyskokous. Kunniapuheenjohtaja ja kunniajäsen eivät maksa jäsenmaksua.

Vuosijäsenmaksu on maksettava vuosittain. Jos vuosijäsenmaksu jää maksamatta katsotaan jäsen eronneeksi.

5 § JÄSENEN EROAMINEN YHDISTYKSESTÄ

Jäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle taikka ilmoittamalla erosta yhdistyksen kokouksessa.

6 § JÄSENEN EROTTAMINEN YHDISTYKSESTÄ

TSM:n hallitus voi yhdistyslain 14 §:ssä mainituin edellytyksin erottaa jäsenen yhdistyksestä. Ennen erottamista hallituksen on varattava jäsenelle tilaisuus selvityksen antamiseen asiassa. Jäsenen kuuleminen ei ole tarpeen, kun erottamisen syynä on näissä säännöissä tarkoitetun jäsenmaksun jättäminen maksamatta.

Erottamispäätöksestä voidaan valittaa yhdistyksen kokoukselle ja valituskirjelmä on jätettävä hallitukselle 30 päivän kuluessa siitä, kun jäsen on saanut tiedon erottamispäätöksestä.

7 § HALLITUS

TSM:n toimintaa johtaa ja sen taloudenpidosta sekä omaisuudesta huolehtii ja vastaa syyskokouksen valitsema hallitus.

Hallitukseen kuuluu vuodeksi kerrallaan valittu puheenjohtaja ja kuusi kahdeksi vuodeksi valittua jäsentä, joista puolet on erovuorossa vuosittain.

Hallitus valitsee keskuudestaan vuodeksi kerrallaan varapuheenjohtajan, sihteerin, taloudenhoitajan sekä muut tarpeelliset virkailijat, jotka varapuheenjohtajaa lukuun ottamatta voidaan valita myös hallituksen ulkopuolelta.

Hallitus on päätösvaltainen, kun puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja ja vähintään kolme jäsentä on saapuvilla. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, paitsi vaaleissa arpa.

8 § HALLITUKSEN TYÖSKENTELY

Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai varapuheenjohtajan kutsumana, tai jos vähintään kolme hallituksen jäsentä tietyn asian käsittelemiseksi sitä hallitukselta kirjallisesti pyytää.

Puheenjohtaja johtaa asian käsittelyä yhdistyksen ja hallituksen kokouksissa, vuosikokouksia lukuun ottamatta, ja hoitaa ne tehtävät, jotka hänelle yhdistyslain mukaan kuuluvat.

Varapuheenjohtaja huolehtii puheenjohtajan tehtävistä tämän ollessa estyneenä.

Sihteeri laatii pöytäkirjat, pitää jäsenluetteloa ja suorittaa hallituksen antamat muut tehtävät.

Taloudenhoitaja huolehtii yhdistyksen rahavaroista ja hoitaa yhdistyksen tilejä hallituksen antamien ohjeiden mukaisesti.

9 § YHDISTYKSEN NIMEN KIRJOITTAMINEN

TSM:n nimen kirjoittavat puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja sihteeri, näistä kaksi yhdessä.

10 § TILIKAUSI

TSM:n tilit päätetään kalenterivuosittain. Tilit, hallituksen laatima toimintakertomus, pöytäkirjat ja muut TSM:n hallintoa koskevat asiakirjat annettava yhdistyksen tilintarkastajille helmikuun loppuun mennessä.

11 § TILIEN JA HALLINNON TARKASTUS

Tilintarkastajien tulee antaa kahden (2) viikon kuluessa hallitukselle kirjallinen TSM:n kevätkokoukselle esitettävä kertomus toimittamastaan TSM:n hallinnon ja tilien tarkastuksesta.

12 YHDISTYKSEN KOKOUKSET

TSM:n kevätkokous pidetään viimeistään huhtikuun kuluessa ja syyskokous viimeistään marraskuun kuluessa hallituksen määräämänä aikana.

Yhdistyksen kokoukset kutsutaan koolle jäsenille viimeistään kaksi viikkoa ennen kokousta lähetetyillä kirjeillä tai lähettämällä sähköpostitse jäsenen ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen.

Ylimääräisiä kokouksia pidetään, kun hallitus katsoo sen tarpeelliseksi tai kuukauden kuluessa siitä, kun vähintään 1/10 yhdistyksen äänioikeutettua jäsentä sitä kirjallisesti vaatii.

13 § VUOSIKOKOUKSISSA KÄSITELTÄVÄT ASIAT

TSM:n kevätkokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

Valitaan puheenjohtaja.
Valitaan sihteeri.
Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.
Valitaan kaksi pöytäkirjantarkastajaa, jotka tarvittaessa toimivat myös ääntenlaskijoina.
Hyväksytään esityslista.
Esitetään toimintakertomus, tilit ja tilintarkastajien lausunto.
Vahvistetaan tilinpäätös ja päätetään vastuuvapauden myöntämisestä hallituksen jäsenille sekä muista toimenpiteistä, joihin toimintakertomus, tilinpäätös ja tilintarkastajien lausunto antavat aihetta.
Syyskokouksessa käsitellään edellä kohtien 1 - 5 jälkeen:

Valitaan yhdistyksen puheenjohtaja ja hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle.
Valitaan kaksi tilintarkastajaa ja kaksi varatilintarkastajaa.
Päätetään jäsenmaksun suuruudesta.
Hyväksytään alkavaa vuotta koskeva hallituksen laatima toimintasuunnitelma ja tulo- ja menoarvio.
Muista käsiteltävistä asioista on mainittava kokouskutsussa.

Yhdistyksen jäsenen, joka haluaa kevät- tai syyskokouksessa käsiteltäväksi jonkin asian, on ilmoitettava siitä kevätkokouksen osalta helmikuun loppuun mennessä ja syyskokouksen osalta syyskuun loppuun mennessä, että asia saadaan sisällytetyksi kokouskutsuun.

Päätökset TSM:n kokouksissa tehdään yksinkertaisella äänten enemmistöllä, paitsi milloin kysymys on näiden sääntöjen 14. ja 15. §:ssä mainituista asioista.

Yhdistyksen kokouksissa on 18-vuotta täyttäneellä varsinaisella ja perhejäsenellä sekä kunniapuheenjohtajalla ja kunniajäsenellä äänioikeus.

14 § SÄÄNTÖJEN MUUTTAMINEN

Kokouskutsusta on käytävä ilmi, miten sääntöjä ehdotetaan muutettavaksi. Sääntöjen muuttaminen vaatii ¾ annetuista äänistä.

15 TSM:N PURKAMINEN

Jos TSM halutaan purkaa, on siitä tehtävä yhtäpitävä päätös kahdessa vähintään kuukauden väliajoin pidettävässä kokouksessa ¾ äänten enemmistöllä. Kokouskutsusta on käytävä ilmi, että kysymys on TSM:n purkamisesta. Jos TSM purkautuu tai lakkautetaan, sen varat on käytettävä yhdistyksen tarkoitusta palvelevan toiminnan hyväksi purkautumisesta päättävän kokouksen päätöksen mukaan.

16 §

Muutoin noudatetaan voimassa olevan yhdistyslain säännöksiä.

Copyright © Turun Seudun Mobilistit ry

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage. Teknologia & Design © online.fi